Tipy na víkend

20. září 2002

Novou sportovní halu otevírají zítra v Jindřichově Hradci. Slavnostní zahájení programu, ke kterému budou patřit basketbalová, volejbalová a házenkářská utkání začíná ve 14 hodin.

Bojovou ukázku zachycující situaci v září roku 1938 můžete v sobotu ve 12.30 hod vidět v prostoru nádraží Hůrky nedaleko Nové Bystřice na Jindřichohradecku. Ukázka není rekonstrukcí nějakých skutečných bojů, ale má navodit tuto atmosféru a seznámit diváky s událostmi, které se odehrávaly v našem pohraničí v roce 1938. Na místo akce je možné dostat se také úzkokolejkou - parní vláček odjíždí z Jindřichova Hradce na bojovou ukázku v 10.30.

Ve znamená slavností budou žít v sobotu v Borovanech. Na 14. hodinu je připraveno předávání praporu, v historické scéně vystoupí i Vilém z Rožmberka. Fungovat bude malé tržiště s kejklíři a šermíři, k dalším doprovodným programů budou patřit například výstavy v přístavbě radnice - Borovany z ptačí perspektivy a Spodničky našich babiček.

O víkendu budou čistit dobrovolníci řeku Vltavu po tursitické sezoně. Sraz účastníků je v sobotu v 9 hodin v kempu Pod Hrází ve Vyšším Brodě.

Ve Slavonicích se v sobotu koná už třináctý Slavonický jarmark. K tomu patří také hudební programy, vystoupení mažoretek a večerní diskotéka.

Očipovat své kolo a tak je zaregistrovat do centrální evidence budete mít možnost v neděli dopoledne na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. V rámci Evropského dne bez aut jsou zde pro návštěvníky připraveny i nejrůznější soutěže.

autor: čro čb
Spustit audio