Tipy na víkend

13. září 2002

Na Ježové na Schwarzenberském plavebním kanálu se v sobotu uskuteční letošní poslední ukázkové plavení dřeva. Závěr sezony byl původně naplánován až na 21. září v úseku mezi potokem Světlá Voda a Stockým potokem. Kanál ale v těchto místech poškodily srpnové povodně a sezonu tak bylo nutné zkrátit. Program zítřejšího posledního plavení přitom začně již ve 13.00 hodin na Růžovém Vrchu vystoupením prachatického folklorního souboru Libín - S. O hodinu později vystoupí Zámecké žesťové trio a vlastní poslední plavení začne na Ježové v 15.00 hodin. Výtěžek dobrovolného vstupného získá povodněmi postižená obec Doudleby.

Ve strakonickém domě kultury bude sobota patřit papírovým modelům. Od osmi hodin se zde sejdou příznivci tohoto druhu zájmové činnosti.

V Dobrkově na Českobudějovicku se v sobotu uskuteční sraz traktorů Zetor 25. Akce začíná v pravé poledne, od 13 hodin jsou pak na programu jízdy zručnosti.

V Soběnově na Kaplicku se v neděli od 17.00 koná pouťová zábava, na které se představí kapela Babouci.

V Šalmanovicích se pro změnu uskuteční setkání traktorů, které pocházejí z domácích dílen šikovných kutilů. Program začíná v 9 hodin, a doma vyrobené traktory budou soutěžit například i ve sprintu, přetahování či jízdě v bahně.

Od 7.30 do 9.30 startuje v sobotu v Písku na Masarykově náměstí turistický pochod a cykloturistická jízda patnáctého ročníku Cesty k Protivínu. Trasa pro pěší měří 20 km, pro cyklisty 20 nebo 50.

Na neděli si dali dostaveníčko v Českých Budějovicích sběratelé. Sběratelská burza všech oborů začíná už v 7 hodin v Domě klultury Metropol.

Sokol České Budějovice, župa Husova, pořádá v sobotu a v neděli druhý Sokolský turistický sraz. Připraveny jsou pěší trasy od 10-ti do 52 kilometrů a cyklotrasy od 36-ti do 120-ti kilometrů. Startuje se vždy od 6-ti hodin ráno od českobudějovické sokolovny, kde je i cíl. Akce je určená jak pro jednotlivce, rodiny nebo školní kolektivy.

autor: čro čb
Spustit audio