Tesco dá práci 250 lidem

20. leden 2006

Kolem 250 pracovních míst vytvoří v Českých Budějovicích britský obchodní řetězec Tesco, který hodlá v tomto městě v dubnu otevřít svůj 30. hypermarket v České republice.

Do pracovního poměru na plný úvazek chce přijmout zhruba 200 lidí, další osoby zaměstná na zkrácený úvazek.

Firma nabírá zaměstnance postupně. Ještě v lednu chce přijmout vedoucí úseků, poté nákupčí, pracovníky do příjmu zboží, pekaře, skladníky, pokladní, pracovníky bezpečnostní služby a další. "Pro zaškolení nových pracovníků využijeme provozovny v hypermarketech v Kladně, Jihlavě, v Praze a v Táboře," uvedla ředitelka nového hypermarketu Barbora Laurová. Pro nový hypermarket Tesco oficiálně otevřelo náborové středisko v ulici Václava Talicha. Podle Laurové je zájem jak o pracovníky na plný úvazek, tak třeba i o maminky s dětmi či studenty a další, kteří budou preferovat práci na kratší úvazek.

Hypermarket Tesco bude v jihočeské metropoli stát u jedné z nejrušnějších komunikací ve městě v sousedství areálu výstaviště. Na výpadovce na Písek pokračují nyní práce na rozšíření vozovky a vybudování parkoviště a dalšího zázemí. Zákazníky do hypermarketu dopraví od dubna i nová autobusová linka 41 Dopravního podniku města České Budějovice. Společnost Tesco Stores ČR, která je pátou největší obchodní firmou v České republice, vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. Nyní zde provozuje šest obchodních domů a 29 hypermarketů. Zaměstnává v nich kolem 8500 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio