Tábor chce usilovat o pořadatelství mistrovství světa v cyklokrosu v roce 2015

10. říjen 2011

Město Tábor je připraveno usilovat o pořadatelství mistrovství světa v cyklokrosu v roce 2015. Zpráva přichází několik týdnů po té, co městská rada odmítla pořadatelství o rok dříve - v roce 2014.

Jedním z důvodů odmítnutí nabídky byly podle starosty Jiřího Fišera i vysoké náklady na organizaci šampionátu. Případná spoluúčast města se totiž pohybuje kolem osmi milionů korun.

Pokud ovšem mezinárodní cyklistická federace osloví Tábor s návrhem na pořádání šampionátu v roce 2015, město podle starosty Fišera tentokrát kandidaturu podá: „Osobně bych byl pro. Samozřejmě to bude něco stát. Současně si ale myslím, že bychom mohli být schopni si na to střádat do kasičky v průběhu let.“

„Jsem i docela zvědav na to, jak se budou chovat někteří zastupitelé, kteří nás těžce kritizovali za odmítnutí mistrovství v roce 2014. Doufám, že jejich podpora této myšlence bude stále zachována a vydrží. V tom případě bychom mohli být v zastupitelstvu svědky docela výrazné většiny pro podporu této myšlenky,“ dodal táborský starosta.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio