Steamboat Stompers i se zpěvačkou Evou Emingerovou před sedmi roky publikum nadchli a Cizincem na pobřeží také pohladili

Po týdnu se  ještě jednou scházíme při vzpomínce  na velmi úspěšný koncert proslulé české kapely  tradičního jazzu Steamboat Stompers ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice v říjnu roku 2014. A děje se tak též u příležitosti listopadových  nedožitých osmdesátých narozenin  dlouholetého kapelníka, kornetisty a rodilého Jihočecha Jiřího Kadluse.   

Hvězdou nostalgického jazzového večera u Tří lvů  po boku Steamboat Stompers byla zpěvačka  Eva Emingerová-Dostálová, mimochodem bývalá česká volejbalová reprezentantka, majitelka bronzové  medaile z evropského šampionátu.

Se zpíváním na pódiu začala půvabná Eva Emingerová ještě v osmdesátých letech– například se Swing Bandem Ferdinanda Havlíka, s Originálním Pražským synkopickým orchestrem, s Polydor sextetem a také v neposlední řadě se Steamboat Stompers. Jako sólistka se představila v Kanadě, USA, Mexiku, Německu a jiných zemích. Natočila několik alb, z nichž to s názvem Prameny snů  před deseti roky ve Švédsku.  

Zpěv Evy Emingerové uslyšíte v druhé polovině dnešního výběru (při Bei mir bist du schön nebo Alexander´s Ragtime Band), ale na začátek zazpívá dixielandový standard Bill Bailey Won't You Please Come Home Jaroslav Havlas, který potom pohladil coby klarinetista publikum intepretací velkého světového šlágru Mr. Ackera Bilka Stranger On The Shore, Cizinec na pobřeží.

autoři: Český rozhlas České Budějovice , Jiří Kasal
Spustit audio