Ředkvičky jsou nejenom chutné, ale také zdravé, působí jako přírodní antibiotikum
Také jste jako děti svačili chleba namazaný máslem, zdobený na kolečka nakrájenou ředkvičkou? Už naše babičky věděly, jak je tato drobná zelenina zdravá.
Působí jako přírodní antibiotikum a ničí škodlivé plísně, viry i bakterie. A to nejenom v trávicím a močovém ústrojí, ale také v průduškách.
A věděli jste, že ředkvičky pomáhají rozpouštět žlučové kaménky? A dokonce ani to není jejich poslední dobrá vlastnost. Zařadit do jídelníčku by je měli všichni, kteří chtějí zhubnout nebo ti, kteří trpí problémy s pletí a ekzémem. Myslím, že je na čase vrátit se do dětství a připomenout si tu krásně štiplavou a křupavou dobrotu.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.


























