Prosincová výstava nabízí fotografie Šárky Kašparové z expedice Jižní Amerikou v tuktuku

3. prosinec 2018

V galerii Českého rozhlasu České Budějovice vás v prosinci seznámíme s neobyčejnými příběhy jedné bláznivé expedice Jižní Amerikou. Výstava fotografky, kameramanky a cestovatelky Šárky Kašparové začala v pondělí 3. prosince.

Na svých fotografiích Šárka Kašparová zachycuje nevšední cestu napříč Jižní Amerikou v netradičním dopravním prostředku. Expedice pěti holek v tuktuku se zúčastnila jako hlavní fotografka v roce 2017.

Šárka Kašparová vystudovala obor produkce na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku, absolvovala semestr na Anadolu University v Turecku, fakultu Televize a filmu. Mimo jiné se věnuje fotografování svateb, plesů, hudebních festivalů a různých společenských akcí. V současné době působí jako kameramanka Jihočeské televize.

Během studií se začala úzce zaměřovat na fotografování­ zajímavých míst, měst, krajiny a jejich obyvatel. Šárka kromě Turecka zachytila život a krajinu také třeba na Srí­ Lance, v Anglii či Dánsku.

V roce 2015 na Facebooku prezentovala projekt 365 photos by Šárka Kašparová. Každý den po celý rok vyfotografovala a uveřejnila jednu fotografii.

Výstavu v Českém rozhlase České Budějovice můžete navštívit v pracovních dnech mezi 8. a 16. hodinou do konce roku 2018.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.