Přineste nákup pro Ukrajinu. Český rozhlas otevřel sběrné místo potravin a dalších potřeb

9. březen 2022

Sběrné místo na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny vzniklo v budově Českého rozhlasu v ulici U Tří lvů v Českých Budějovicích. Přineste trvanlivé potraviny a hygienické potřeby pro lidi, kteří utíkají před válkou.

Český rozhlas České Budějovice přijímá na své recepci každý všední den od 12 do 17 hodin tašky s běžným nákupem. Sbírku pořádá ve spolupráci s Potravinovou bankou Jihočeského kraje.

Potřebné zboží:

  • Dětská výživa a drogerie – přesnídávky (převážně kapsičky), příkrmy, kojenecká mléka, kaše, pleny (velikost 3 až 5), přebalovací podložky
  • Základní drogerie – zubní pasty a kartáčky, sprchové gely, šampony, mýdla, dámské hygienické potřeby, prací prášky v malém balení
  • Trvanlivé potraviny – konzervy, luštěniny, rýže, čaj, omáčky, pomazánky, polévky, sladkosti, sušenky (pouze trvanlivé zboží v originálním nepoškozeném obalu)

Sběrné místo:
Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1, České Budějovice
Pondělí – pátek od 12 do 17 hodin
Kontakt: 221 554 444, recepce.cb@rozhlas.cz

Další informace o pomoci Potravinové banky Jihočeského kraje najdete na www.pbjk.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.