Prázdninový provoz na jihočeských silnicích komplikuje řada uzavírek

17. červenec 2019 11:48

Další uzavírka zkomplikuje cestu lidem, kteří o prázdninách míří na Šumavu. Dělníci v kraji opravují několik silnic, na některých místech se kvůli objížďkám jízda autem protáhne o desítky minut.

Od středy musí řidiči počítat s dalším zákazem vjezdu, a to na Prachaticku u přehrady Lipno. Neprojedou mezi Bližší Lhotou a rozcestím Nové Chalupy u Nové Pece. Na pět kilometrů dlouhém úseku dělníci opravují silnici a zároveň tam dokončují stavbu dvou nových mostů.

Na jedné z nejrušnějších silnic v Budějovicích, Lidické třídě, bude na pět měsíců omezen provoz

Pokládka asfaltu

Po uzavření Mánesovy ulice řidiče se musí řidiči v Českých Budějovicích připravit na další dopravní komplikace.

Úplná uzavírka potrvá až do 15. listopadu. Pro potřeby dětského tábora u Nové Pece zřídil Jihočeský kraj provizorní komunikaci, ale řidiči se musí přepravit přívozem do Horní Plané a jet po levém břehu Lipna.

Od pondělka je také neprůjezdná obec Stachy. Dělníci tam budou opravovat silnici zhruba do poloviny září. Objízdná trasa vede ze Zdíkova do Masákovy Lhoty a přes Zadov zpět na Stachy. Řidiči musí počítat s tím, že jim cesta bude trvat déle. Původní trasa Vimperk – Kašperské Hory má necelých 25 kilometrů, objížďka ji protahuje zhruba o deset kilometrů.

Husinec i České Budějovice

Další velká rekonstrukce komplikuje dopravu v Husinci. V Komenského ulici, která tvoří hlavní průtah městem, silničáři mění asfalt i kanalizaci. Řidiči tam podle starostky Ludmily Pánkové z hnutí ANO neprojedou až do konce října. Objízdná trasa pro osobní automobily vede přes Husineckou přehradu, kamiony musí jezdit přes Lenoru.

V hlavním krajském městě sice s prázdninami aut trochu ubylo, ale i tady řidiči musí počítat s omezením. Začala oprava části Lidické třídy. Stavaři budou postupně měnit asfalt v úseku od železničního přejezdu v Papírenské ulici až po konec města.

Pracuje se také v úseku od přejezdu ve Včelné po Náměstí Bratří Čapků. Kyvadlově tam projedou jen auta do sedmi a půl tuny a městská hromadná doprava, ostatní vozidla musí jet objížďkou přes Litvínovice.

Stále se je uzavřená Mánesova ulice v úseku od mostu Kosmonautů po Čechovu ulici.

Spustit audio

Související