Prachatické knihovnice připravily celoroční hru pro malé čtenáře

7. duben 2021 12:10

Knihovna v Prachaticích ani v této době neztrácí kontakt se svými čtenáři. A výjimkou nejsou ani ti nejmladší. Oddělení pro děti a mládež k významnému stému výročí vzniku knihovny připravilo pro malé čtenáře soutěž.

Jako úplně první se do soutěže přihlásil Marek. „První otázka byla dost lehká, ale ta druhá už byla těžší,“ ukazuje papíry s vytištěnými otázkami.

Pro děti si knihovna připravila pěknou řádku otázek a cílem hry je dosáhnout stovky jako má letos prachatická knihovna. Zatím se soutěžící můžou účastnit pouze online.

„V současnosti hrajeme online hru a věříme, že až se brány knihovny otevřou, přihlásí se ještě větší množství našich čtenářů,“ říká Lucie Jiraňová, knihovnice v oddělení pro děti a mládež.

Čtěte také

Otázky si můžou děti přečíst na webu a facebookovém profilu knihovny. Odpovídají pak telefonicky nebo emailem. „Nepravidelně vydáváme otázky, které se týkají Prachatic, a děti si na ně musí zjistit správnou odpověď. Podle počtu bodů postoupí v našem hracím plánu směrem ke stovce,“ upřesňuje Lucie Jiraňová.

A vítězství nezůstane bez odměny. „Prvních sedmnáct dětí tu za odměnu bude moci přespat. Je to tradiční akce Noc s Andersenem, loni se bohužel neuskutečnila, letos vůbec nevíme, jak to bude, ale doufáme, že příští rok už to vyjde. Děti to mají moc rády. Pro ostatní soutěžící jsou připravené drobné dárky,“ doplňuje knihovnice Šárka Polatová.

Ke hře se děti stále můžou hlásit. A až to bude možné, otázky budou viset kromě internetu i na nástěnce oddělení knihovny pro děti a mládež.

Spustit audio

Související