Pošlete svůj recept na drůbež a podívejte se na natáčení seriálu Ohnivý kuře

13. září 2016

Soutěž se seriálem Ohnivý kuře vyhlásil pořad Českého rozhlasu České Budějovice Dámská jízda. Díky ní se můžete podívat na natáčení nebo získat kuchařku. Stačí, když pošlete svůj recept na netradiční úpravu drůbeže.

Recepty posílejte na email damska.jizda@cb.rozhlas.cz nebo klasickou poštou na adresu Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1, 37001 České Budějovice. Na obálku napište heslo Dámská jízda - soutěž.

Porota ze zaslaných receptů vybere ty nejzajímavější. Tři posluchačky se pak za odměnu podívají na natáčení seriálu Ohnivý kuře, další získají kuchařku s osmdesáti originálními recepty z tohoto gastronomického seriálu.


Recept ze seriálu Ohnivý kuře: Kuřecí prsa na červeném víně

Suroviny:
2 kuřecí prsa s kůží
200 gramů čerstvých hub dle vlastního výběru
2 plátky toastového chleba
1 cibule
100 gramů slaniny
100 mililitrů červeného vína
100 gramů másla
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžička cukru
200 mililitrů kuřecího vývaru
olivový olej
sůl, pepř
petrželka

Recept na kuřecí prsa na červeném víně v kuchařce k seriálu Ohnivý kuře

Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran. Přendejte do jiné nádoby a nechte v troubě dopéct asi 8 minut. Na másle opečte klínky cibulky, nakrájenou slaninu a žampiony.

Do výpeku po kuřeti dejte rajský protlak, červené víno a nechte zredukovat. Nakonec vmíchejte studené máslo.

Toasty opečte a obalte v nasekané petrželce. Na toasty dejte opečené žampiony, cibuli a slaninu. Servírujte nakrájená kuřecí prsa, vedle obložený toast a podlijte omáčkou z červeného vína.

Spustit audio