Populární písničky ze Semaforu otevírají cyklus Koncertní ozvěny od Tří lvů

Svátkem pro všechny příznivce divadla Semafor a dvou jeho legend Jiřího Suchého a Jitky Molavcové bude premiérové vysílání pořadu Koncertní ozvěny od Tří lvů. Muziku zaznamenanou v budějovickém rozhlase uslyšíte každou sobotu v 18:30.

Veřejné nahrávky vystoupení různých hudebních žánrů ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice mají velmi dlouhou a dobrou tradici, pravidelně zdobí sváteční vysílání této regionální stanice a některé z nich jsou uchovány na hudebních nosičích.

V sobotu 1. června doprovodí ústřední dvojici Suchý - Molavcová v unikátní veřejné nahrávce kapela divadla Semafor pod vedením pianisty Jiřího Svobody. Nechyběly klasické hity výjimečné autorské dvojice Suchý - Šlitr jako Blues pro tebe, Klokočí, Tři tety a řada dalších, ale i novější písničky, například Kdykoliv kdekoliv s hudbou Michala Pavlíčka a textem Jiřího Suchého.

Postupně se budeme zevrubněji vracet k dalším zajímavým live nahrávkám z bohatého archivu,  jež vznikly v péči českobudějovického rozhlasového studia nejenom u Tří lvů, ale v některých případech na různých místech jižních Čech. A opravdu – je z čeho vybírat!

Koncert -  to nejsou z posluchačského pohledu pouze dvě hodiny prožité na sedadle, ale také následné emoce a vzpomínky. Rozhlasové koncerty mají tu výhodu, že jsou zaznamenány, v určité podobě odvysílány.

Proto nezapomeňte si vždy v sobotu v 18:30 naladit Český rozhlas České Budějovice - 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Poslouchat živě i ze záznamu můžete také na webu budejovice.rozhlas.cz.

autoři: Jiří Kasal , Miroslav Tichák
Spustit audio

Související