Pojďte na vycházku s „divokou, šílenou a vtipnou“ blond dredařkou! Vezme vás z Mexika až do Kanady

24. červenec 2019

Lucie Kutrová je úžasná mladá žena, která se rozhodla, že si bude plnit svá přání. V den svých 20. narozenin si začala psát seznam věcí, které se chce naučit nebo zažít. Teď je jí pětadvacet a její „bucket list“ čítá přes osmdesát položek. Nutno říci, že pěkná řádka z nich je již odškrtnuta.

Jedna z těch splněných zní „Projít Pacific Crest Trail“, což je údajně nejnáročnější dálková pěší trať na světě dlouhá neuvěřitelných 4 300 kilometrů. Na její start se Lucie postavila pod přezdívkou Goldilocks (Zlatovláska) na konci dubna roku 2018. Za 151 dní překročila kanadské hranice.

Po celou dobu své cesty si psala deník, jehož knižní podoba vyšla před měsícem. Lucie vypráví o setkáních s lidmi, které si zamilovala, i o nástrahách a nebezpečích, se kterými se musela poprat. „Sežere mě medvěd? Uštkne had? Umřu hladem nebo žízní? Uškvařím se na poušti? Zvládnu výškovou nemoc? Zblázním se? Vzdám to?“ tyto otázky si na začátku cesty kladla, na jejím konci jsou odpovědi jasné. Odpovídá ale tentýž člověk, který se tehdy ptal?

Ve své knize totiž Lucie nepíše jen o tom, jaké to bylo vyrazit bez příprav do divočiny, ale také o tom, jak takový podnik člověka změní. „A když se pro něco rozhodnete a zatnete zuby, dokážete všechno. A ještě se u toho hodně naučíte, dost se nasmějete, najdete pravá přátelství a možná i lásku,“ píše se na obalu knihy s názvem 151 dní Pacifickou hřebenovkou.

Jeden z přátel, které Lucie na své pouti potkala, ji charakterizoval jako divokou, šílenou a vtipnou bojovnici s obrovským srdcem. A takové setkání si ani vy nemůžete nechat ujít!

Lucie Kutrová a ilustrátorka knihy Michaela Zachová
autoři: Mirka Nezvalová , Jana Bártů