Poborskému se rozlučka s kariérou proti Slavii nepodařila

29. květen 2007

Fotbalisté Dynama České Budějovice zakončili prvoligovou sezónu porážkou 1:2 s pražskou Slavií. Utkání bylo zároveň definitivní tečkou za obdivuhodnou kariérou Karla Poborského. Vedení Dynama složilo výjimečnému hráči poklonu známou spíše z hokeje, když jeho dres číslo 8 navždy vyřadilo ze sestavy.

Rekordman v počtu reprezentačních startů si užil ovace ve stoje v podání domácích fandů, a naopak přetrpěl poněkud omezené výlevy slávistických kotelníků, kteří mu zřejmě nedokážou zapomenout léta strávená v dresu konkurenční Sparty.

Žijící legenda ale nebyla příliš spokojena ani s výsledkem, ani se svým výkonem. "Samozřejmě chtěli jsme bodovat nejenom kvůli konci mé kariéry, ale protože jsme prohráli pět poslední utkání. Bodovat se nám nakonec nepovedlo. Celý poslední týden byl velmi hektický, poslední tři dny před zápasem jsem už ani nebral telefon, který neustále zvonil," prozradil Karel Poborský.

Slávie byla od počátku lepším týmem a udeřila už v páté minutě. Hrdlička vběhl ve vápně mezi Horejše s Kladrubským a po jeho pádu rozhodčí odpískal penaltu, kterou s jistotou proměnil Kalivoda. Největší šanci domácích měl oslavenec Poborský, ale ke gólu mu chyběl pověstný kousíček. Tak došlo na otřepanou frázi nedáš - dostaneš, po rychlé akci z pravé strany byl na svém místě Vlček a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Slávie i ve druhé půli kontrolovala hru, tedy až do vyloučení Švece, který čtvrthodinu před koncem stáhl k zemi Stráského. Z následného tlaku vytěžil branku Ivo Táborský, ale vyrovnat se Dynamu do konce zápasu nepodařilo. Slavia si tak výhrou v Českých Budějovicích zajistila účast v předkole Ligy mistrů.

Výsledek: Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:2 (0:2).

Branky: 86. Táborský - 6. Kalivoda z pen., 29. Vlček. Rozhodčí: Příhoda - Hojsík, Jiřík. ŽK: Homoláč, Kladburský, Táborský - Kalivoda, Krajčík. ČK: 74. Švec (Slavia). Diváci: 5688.

autor: čro čb
Spustit audio