Plněné papriky zapečené se zeleninou
24. září 2014
Tento recept nám zaslala naše posluchačka Emilie Fridrichová z Benešova. Získala ho od bulharského lékaře, který byl prý skvělým kuchařem.
Plněné paprikové lusky naplníme klasicky ochuceným mletým masem a naskládáme do pekáčku vymazaného sádlem a trochou oleje. Pekáček doplníme zeleninou krájenou na kostičky: cibule, mrkev, celer bulvový i řapíkatý, cuketa či patizon, rajčata a hodně sladkokyselých okurek, které tam jsou hodně důležité.
V troubě zapékáme asi hodinu, až se šťáva téměř vydusí. Jako přílohu servírujeme rýži, brambory, knedlík nebo pečivo.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka