Piškot s jahodovým pudinkem
29. květen 2013
Ingredience:
6 vajec
45 dkg práškového cukru
25 dkg hladké mouky
2 lžíce oleje
65 dkg jahod
citron
1,5 až 2 vanilkové pudingy
20 dkg másla
Postup:
Vejce vyšleháme s 25 dkg cukru, a do pěny vmícháme mouku a nakonec olej. Těsto upečeme a na vychladlé nalejeme pudink.
Rozmixované jahody osladíme asi 20 dkg cukru a přivedeme k varu, pak vmícháme 1,5 až 2 vanilkové pudingy rozmíchané ve 2 dcl vody. Po zhoustnutí odstavíme a mícháme. Když pudink trochu zchladne, zašleháme do něj 20 dkg másla.
Piškot potřený pudinkem necháme vychladnout a rozkrájené porce zdobíme šlehačkou.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.