Petra Matoušková

editorka

Jako editorka schvaluje zpravodajské i jiné příspěvky do vysílání.

Co dělám v rozhlase:
Vybírám, tipuji, poslouchám, stříhám a zařazuji nejlepší příspěvky do zpravodajských relací a radioproudů. Někdy je to fakt šrumec. A tak jsem vděčná, že se při tom můžu dobře opřít. O zprávařku, o reportérku nebo o moderátorku, které mnou stále kolují. Bez vážených učitelů mluveného projevu bych ale jimi byla jen těžko. Ráda vzpomínám na režiséra Ludvíka Mühlsteina, někdejšího vedoucího dětského dramatického souboru Českého rozhlasu České Budějovice, Renatu Zacharovou nebo také na profesorku Jiřinu Hůrkovou z DAMU.

Před rozhlasem:
Ve studiích Českého rozhlasu České Budějovice jsem své první zkušenosti za mikrofonem sbírala už jako žákyně základní školy. Docházela jsem čtyři roky do zdejšího dětského dramatického souboru, jehož složení určil konkurz. Pracovala jsem také v několika soukromých rádiích: Rádiu 21 s programem Evropa 2 Praha, Rádiu Beat, Rádiích Faktor, Gold a Eldorádio. Moderovala jsem také zpravodajské relace v regionální televizi GIMI České Budějovice.

Co mě baví:
K rozhlasové práci chodím čerpat sílu do přírody, zahraničních cest a zajímavých knih. Velkým povzbuzením jsou pro mě ohlasy posluchačů.

Sledujte nás

Kolegové