Pavla Tobiáše nahradí Robert Žák

6. říjen 2004

Novým koučem fotbalistů Českých Budějovic bude Robert Žák, který dosud působil jako asistent Františka Kopače v Marile Příbram.

Osmatřicetiletý trenér ve své první štaci na postu hlavního kouče nahradí Pavla Tobiáše, který byl odvolán v pondělí po sérii neuspokojivých výsledků. ČTK oznámil rozhodnutí zástupců klubu jeho ředitel Zdeněk Kořínek.

Žák se domluvil na Střeleckém ostrově na dvouleté smlouvě s následnou opcí, ale mužstva se ujme až ve čtvrtek ráno. "Ve středu si ještě musí zařídit náležitosti v Příbrami, která stejně jako my hraje pohárový zápas. Na našem utkání s Prachaticemi by už měl sedět v hledišti a druhý den ráno tým převezme," uvedl Kořínek. V dnešním pohárovém utkání bude Jihočechy koučovat dosavadní trenér brankářů Pavol Švantner, který po pondělním odvolání Tobiáše a jeho asistenta Daniela Drahokoupila tým dočasně vede a zůstane u něj i nadále. Dalšího asistenta si musí Žák najít do týdne.

O novém trenérovi se jednalo v úterý večer na českobudějovickém stadionu. Představenstvo klubu se nakonec rozhodlo dát šanci k premiérovému angažmá strakonickému rodákovi, který během své kariéry hrál první ligu v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Slavii a Příbrami, kde později naskočil do trenérské funkce. Krátce působil také v Portugalsku. Příbram nedělala Žákovi potíže, i když nyní musí nečekaně hledat nového asistenta. "Robert u nás má sice ještě roční smlouvu, ale problémy mu dělat nebudeme. Ve čtvrtek mají českobudějovičtí funkcionáři přijet jednat o jeho uvolnění," řekl příbramský ředitel Jaroslav Starka. Žák se na práci na jihu Čech těší, i když příbramskou partu prý opouští s těžkým srdcem. "Až čas ukáže, zda už byl správný čas přejít do funkce hlavního trenéra. Ale v Českých Budějovicích je dobrý tým a věřím, že se nám brzy podaří dorazit k lepším výsledkům," uvedl zbrusu nový trenér na prvoligové mapě. Dynamu patří po osmi kolech v tabulce čtrnácté místo se ziskem pěti bodů.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio