Patrola Šlapeto oslavila rozhlasovým koncertem 100 let republiky

17. květen 2018

Ve středu večer bylo ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice příjemně a veselo. V rámci veřejné nahrávky zde vystoupila se svým atraktivním programem oblíbená kapela Patrola Šlapeto.

„Velká přednost písniček z našeho repertoáru spočívá v zapamatovatelnosti textů a snadné uchopitelnosti melodií. Zkrátka řečeno, lidi si je mohou zazpívat nejenom s námi při koncertech, ale také kdekoli jinde, třeba na večírcích nebo u táboráku, což budeme v době, kdy technika lidi od sebe spíše vzdaluje, stále více oceňovat,“ říká principál, moderátor i kytarista kapely Radan Dolejš.

Patrola Šlapeto svým mile nostalgicky působícím repertoárem, ale i některými svými členy, včetně Radana Dolejše a zpěváka Otakara Litomiského, navazuje na soubor Šlapeto, který existoval od roku 1989 po dobu zhruba šestnácti let.

Staropražské popěvky, hospodské kuplety, písničky Karla Hašlera, odlehčený humor, lidovky v nezaměnitelném podání a duch první republiky, to je základní osa zaměření jednotlivých alb, ale rovněž každého vystoupení Patroly Šlapeto. V jedenáctičlenném složení zavítala i ke Třem lvům.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.