Parkovací dům pod Střelnicí v Táboře řidiči moc nevyužívají

10. únor 2009

Pouze z necelé třetiny je využívána kapacita nového parkovacího domu pod Střelnicí v Táboře. Řidiči se parkování v tomto objektu vyhýbají. Prý kvůli tomu, že nájezdy jsou příliš úzké, stejně jako vyznačená parkovací místa.

Ne všichni motoristé si ale myslí, že si parkovací dům, jehož provoz byl zahájen loni v lednu, zaslouží tak špatnou pověst. Jedním z nich je i radní Jiří Fišer: "V každém parkovacím domě se musí opatrně a tady zvlášť. Místa na výstavbu a umístění tolika parkovacích ploch není mnoho, nároky byly velké a parametry jsou na hranici příslušných norem. Uznávám, že začínající řidič by si to nejprve měl vyzkoušet. Průměrný řidič, když jede opatrně, tak si může zastavit a couvnout. Chce to jen klid."

Tématu nevyužívaného parkovacího domu v Táboře, jehož výstavba přišla na téměř 70 miliónů korun, se budeme věnovat dnes v odpoledne v pravidelné rubrice Bez obalu v 15.30. Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio