O muzice trochu více

8. leden 2016
O muzice trochu více

Pro jedny je hudba jen bezvýznamnou kulisou, pro jiné třeba jen otravným kraválem, někomu je dokonce natolik lhostejná, že jej vůbec emocionálně nezasahuje. Ale takových lidí je menšina. Menší než malá. Většinu z nás nějak (a zpravidla je-li to ta „správná“ písnička či skladba) pozitivně oslovuje. Proč si tedy o ní také občas nepromluvit?

Pravidelná rubrika úterního Dobrého dne z Českých Budějovic už svým názvem napovídá, že jejím hlavním tématem je právě hudba. Tentokrát ale nejen coby shluk více či méně libých tónů a harmonií, ale i jako fenomén, který je natolik svérázný, proměnlivý a pozornosti hodný, že zkrátka stojí za to o něm ztratit nějaké to slovo.

S hudebním redaktorem Martinem Schusterem můžete během čtvrthodinky zkusit nahlédnout trochu hlouběji, než bývá v českých rádiích 21. století obvyklé, pod povrch všemožných hudebních souvislostí. Prostě o muzice... trochu více!

Připravuje:
Martin Schuster

Historie pořadu:
Pořad se vysílá od ledna 2014.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.