Zavináč: Kosti hospodské klasiky měknou působením octa
Zavináče se vyrábí ze sleďů marinovaných za studena. Ryby se zpracovávají hned na moři a k výrobcům jsou dovezené ve zmrazeném stavu. Zde se nechají ve vodní mlze pozvolna rozmrazit a bez jakékoliv tepelné úpravy se naloží do slaného a kyselého láku s kořením.
V láku se za několikanásobného překládání a míchání důkladně proleží, až zbývající kosti v rybách změknou působením kyselosti octa. Nezavinutým zavináčům se říká "křišťáloví sledi". Název tohoto jídla se vžil podle jeho tvaru i jako označení pro znak.
Kde se tento znak používá?
a) v elektronické poště, tzv. e-mailu – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) v matematice pro hodnotu nekonečno – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá zapékací mísu na lasagne + univerzální nůž od společnosti Zepter a ještě balíček orientálního koření Kotanyi v hodnotě 500.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 25. srpna 2015!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.