Nejlepší české hokejistky bruslily na ledě v Budějovicích

25. říjen 2015

Do Hokejového centra Pouzar v Českých Budějovicích vyrazily české reprezentantky. Na ledové ploše s nimi piloval dovednosti vítěz z olympijských her v Naganu David Moravec.

Mezi českou ženskou hokejovou elitou byly také tři dámy z jihu Čech, hráčky českobudějovického klubu Dračice - brankářka Lenka Hálová, obránkyně Simona Poutníková a útočnice Kristýna Kršíková.

Ženskou hokejovou reprezentaci jako manažer vede olympijský vítěz z Nagana David Moravec. „Rozhodli jsme se, že budeme jezdit po České republice a budeme propagovat dívčí hokej. Do Budějovic jsme přijeli, protože víme, že je tady klub Dračice,“ řekl.

Stejně jako dámy i David Moravec měl v dětství své vzory. Jako kluk zaznamenal také velké úspěchy Jaroslava Pouzara, jehož led nyní vyzkoušel. „Vzpomínám si na článek v časopise Stadion o Jaroslavu Pouzarovi, rozhodně jsme to vnímal,“ řekl.

Jako vedoucí týmu potvrdil, že dívky plní všechny trenérské příkazy do puntíku. „Věřím tomu, že si to berou k srdci a snaží se plnit naše příkazy. Jestli se jim to daří, to už je věc druhá,“ dodal.

autor: kaj
Spustit audio