Neděle: Třídíte odpad, nebo vám to přijde zbytečné?

18. březen 2018

Co všechno třídíte? Plast, papír, sklo, ale i elektro, hliník nebo třeba textil a bioodpad? Máte v dosahu popelnice na sběr? Jak to máte zařízené doma na třídění odpadu? Pořídili jste si vermikompostér? Jak to děláte s bioodpadem v paneláku? Jaký má podle vás smysl třídění toho, co doma už nepotřebujeme?

Barevné popelnice na tříděný odpad dneska najdeme opravdu všude. Ve městech, na vesnicích... A nakonec i těch výrobků z recyklovaných odpadů přibývá.

Ze skla si můžeme koupit třeba designové lustry, z PET lahví jsou pak fleecové mikiny, kabelky nebo třeba lavičky. Z papíru pak obalové materiály, ale i nový papír na psaní.

Zajímavé ale je, že už málokdo z nás ví, že v některých městech máme házet krabice od mléka do plastu, v jiných do papíru, a tak je to podobně i s jiným odpadem. Jak se v tom ale vyznat?

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.