Neděle: Hotově, nebo kartou?

22. říjen 2017

Čím dál tím víc lidí nemá v peněžence kromě plastikových kartiček vůbec nic. Leda pár drobáků. A tak jsou občas v prekérní situaci, když v malém obchůdku kreditku neberou, nebo když potřebují zaplatit parkovné a nemají ani těch pár mincí.

Je pravda, že už i některé parkovací automaty platební karty přijímají. Horší je to u veřejných toalet, tam když nemáte ani tu pětikorunu, tak se vám zkroutí úsměv. Část z nás si zase nepamatuje pin, takže ho máme v peněžence napsaný. A tak si zloději portmonek přijdou na své i v dnešní době. Těžko tedy jednoznačně říct, jestli je lepší mít hotovost nebo jen platební kartu. Jistota je asi zlatá střední cesta.

Jak platíte v obchodě, restauraci nebo u kadeřnice? Máte v peněžence vždycky nějakou tu „papírovku“, nebo jste si zvykli na bezhotovostní placení? Proč?

Jak si při bezhotovostním placení hlídáte, abyste nerozfofrovali půlku výplaty za jediné odpoledne? Jaké zkušenosti máte s bezhotovnostními transakcemi?

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.