Myslím, že ten letos dohrál, míní trenér Václav Prospal o zranění útočníka Gabina Villa

22. únor 2021

Ve Sportovních ozvěnách vás čeká nejen hokej, ale také reakce na aféru, kterou rozpoutala účast VIP osobností na utkání Evropské ligy ve fotbale. Přitom fanoušci, kteří třeba zaplatili drahé celosezonní permanentní vstupenky, museli zůstat doma. A co na to říkali Jihočeši? Zeptali jsme se za vás.

Fotbalová Slavia odehrála utkání play off Evropské ligy s Leicestrem. Zápas, který skončil 0:0, ve VIP sektoru sledovali ti, kteří na utkání dostali pozvání. Třeba Roman Prymula, ale i mnozí další. Přitom fanoušci z nařízení epidemiologů na fotbal nemohou. Pro názor jsme se vydali na Rudolfov. Co této kauze říká fotbalista a ligový futsalista PCO Dynamo Radim Pouzar:

„Myslím si, že je to sled nešťastných i jakoby hloupých událostí. Pan Prymlula nejdříve ráno vyjádří doporučení vládě, že by měl být tvrdý lockdown a následně na to je večer viděn na utkání Evropské ligy. Veřejnost je víceméně rok zavřená doma, živnostníci si ztěžují, že jsou omezováni. Není to dobrá odpověď od pana Prymuly pro širokou veřejnost.“                                   

Radim Pouzar nejenom aktivně sportuje, ale v regionální fotbalové akademii Fotbalové asociace České republiky se věnuje také výchově mládeže. Trénuje. Tedy, teď už rok spíš netrénuje. Jeho další názory si poslechněte v reportáži.

Výsledky

Zápas Evropské ligy skončil bez gólů, ty padaly na jiných stadionech a s jihočeskou účastí. Nejprve hokej, Motor České Budějovice odehrál během tří dnů dvě těžká utkání. 

V pátek vyhrál v Českých Budějovicích Liberec 5:2 a jeho trenér Patrik Augusta říkal:

„Vůbec to nebylo jednoduchý. Na můj vkus měl soupeř spoustu šancí, spoustu přečíslení, chviličku nám trvalo, než jsme obranu trochu zatáhli, ale od poloviny druhé třetiny jsme se zlepšili.“

V utkání nejen že Motor ztratil body, ale také francouzského útočníka Gabina Villa. Václav Prospal k jeho zranění a k faktu, že opouštěl ledovou plochu na nosítkách, uvedl:

„Teď se musí hlavně starat o své zdraví. A hlavně nesklánět hlavu před mantinelem. Já si myslím, že ten letos dohrál, jestliže se nemohl ani postavit na nohy a máme čtrnáct dní do konce, tak to už nemá ani cenu, aby hrál.“

Motor nastoupil v neděli večer ve Zlíně, kde vyhrál 3:2, rozhodující gól vstřelil z přesilovky v čase 59:24 Daniel Voženílek.

V nejvyšší české fotbalové soutěže Dynamo České Budějovice přivítalo Opavu. Výsledek 20. kola je nečekaný. Slezané vyhráli 1:0.

Volejbalisté Jihostroje ve Final Eight Českého poháru zvládli úžasnou bitvu proti týmu z Beskyd. Výsledek čtvrtfinále 3:2 na sety, v pátém setu 15:13. V semifinále Jihostroj ale 1:3 podlehl Liberci. A cennou  a ceněnou trofej neobhájí.

Výsledek interligy házenkářek: Olomouc – Písek 31:24 po poločase 16:12, ženská basketbalová liga: Slavia Praha – Strakonice 76:55, tady jsou čtvrtiny: 10:16, 27:32 a 48:42. 

Tabulku nabízíme z prostředí fotbalové Fortuna národní ligy, která už se brzy chystá na start jarní části. Jediným jihočeským zástupcem v soutěži je FC MAS Táborsko. Klub trenéra Miloslava Brožka nastoupí v sobotu 6. března ve Vlašimi. Jihočeši ve dvanácti zápasech nastřádali osm bodů a v tabulce jsou o čtyři body před Vyšehradem na 13. pozici. Skóre Táborska je výrazně pasivní 9:16.

Celé Sportovní ozvěny s Kamilem Jášou si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio