Mraveniště aneb symbol systému spojeného v chaos. Festival Setkání/Encounter po třiatřicáté v Brně

21. březen 2023

Od úterý 28. března se v Brně naplno rozproudí mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter. Do 1. dubna budou mít jeho účastníci možnost navštívit více než desítku představení z různých koutů světa, ale i zajít si na zajímavý doprovodný program v podobě workshopů či přednášek.

Tématem letošního festivalu je mraveniště. Koordinátorka festivalu Anežka Hanáčková v reportáži popisuje, proč organizátoři zvolili právě toto téma. Kromě mraveniště a jeho různých podob studentka divadelní produkce z brněnské JAMU přibližuje posluchačům, které země se letos Setkání/Encounteru účastní a na jaká představení se mohou těšit.

JAMU tento festival organizuje už více než 30 let a letos do hlavního programu vysílá Loupežníky od Friedricha Schillera v režii Martina Modrého. Ten prozradí, co ho na tomto textu zaujalo i v čem vidí jeho aktuálnost. Reportáž provází hudba právě z této inscenace.

POslechněte si reportáž a zjistěte, co nabízí letošní ročník festivalu! A hlavně neváhejte využít pozvání přímo od organizátorů k návštěvě některé z částí programu, které vás zaujmou.

autor: Eliška Kánská
Spustit audio

Související