Minizoo wapiti v osadě Pernek samoty

16. červen 2011

Minule jsme se projeli novou výletní lodí Bafal po Lipenském jezeře, a to z Horní Plané směrem k srdci Vltavy. Teď se zajedeme podívat necelé čtyři kilometry severozápadně od Horní Plané směrem na Novou Pec. Právě zde, v Perneku samoty, je Minizoo wapiti, kterou vybudovala Štěpánka Hanousková společně se svým mužem pro radost sobě, ale i všem, kdo mají rádi zvířata, a tak bez nároku na vstupné zvou každého do svého království jednadvaceti druhů zvířat.

Romana Kostohryzová se přijela také podívat a Štěpánka Hanousková jí nejen provedla, ale také představila jednotlivá zvířata.

Ptáci, kteří nám v závěru reportáže zazpívali, jsou korely, okrasné hrdličky a rozela ve voliéře zadní části minizoo.

Pokud se předem domluvíte, může vám paní Hanousková ukázat, jak se vyrábí kozí sýr, děti se mohou povozit na huculovi a projít si naučnou stezku, kterou pro děti majitelka připravila v přiléhajícím lese.

Cíl: Minizoo wapiti v osadě Pernek samoty
Dostupnost: Minizoo wapiti Pernek se nachází 4 km SZ od Horní Plané směrem Nová Pec, je zde i parkoviště pro automobily, autobusová zastávka (Horní Planá, Pernek, Samoty) je přímo pod objektem, a to na trase linky Horní Planá – Nová Pec
Otevřeno: ve všední dny 15 - 19 hodin, o víkendech 8 - 19 hodin
Vstupné: není, pokud chcete potěšit zvířata, můžete přinést tvrdé pečivo, zeleninu či ovoce
Vhodné pro: všechny věkové kategorie


Zvětšit mapu

autor: Romana Kostohryzová
Spustit audio