Michael Boroš vyhrál v Jabkenicích mistrovství České republiky v cyklokrosu, má už čtvrtý titul ve své kariéře

11. leden 2021

Sportuje se, jak se dá. Bohužel to ale v tomto období spíš možné není. Kromě cyklokrossu a Čistého hattricku se zaměříme na výsledky jihočeských sportovních profesionálních kolektivů.

Určitě jste zaznamenali bouřlivé dění ve fotbalovém prostředí. My jsme s naším reportážním mikrofonem vyrazili na setkání zástupců klubu. Svolal je Jiří Malý coby představitel hnutí Čistý hattrick.

Před zástupce jihočeských klubů předstoupili Jiří Malý, Jan Pintér Tomáš Kupka Karel Musil, Miroslav Koláček, Petr Požárek a Roman Šperňák. A ten první jmenovaný, Jiří Malý vyprávěl:

„Představili jsme náš program, dali jsme ostatním klubům možnost se zapojit, navrhnout případně své kandidáty, protože přece jenom iniciativa je iniciativou klubů a my chceme, aby se každý klub zapojil. Aby fotbal začaly řídit opravdu kluby, protože to, co jim chybí je komunikace. Komunikace je v tuto chvíli čistě jednostranná a oni nemají možnost se vyjádřit, nikdo se jich na nic nikdy neptal. Chceme kluby ještě motivovat k tomu, aby se nebály. Ať si zvolí kohokoliv, tak ať už konečně volí podle sebe a ne podle toho, kdo jim co nalajnuje. Souznění s programem je veliké a je o to obrovský zájem.“

Popisuje, co cítí Jiří Malý, fotbalovému dění nejen na jihu Čech se určitě ještě budeme věnovat.

Cyklokros

Závodník klubu ČEZ CT Tábor Michael Boroš vyhrál v Jabkenicích mistrovství České republiky v cyklokrosu. Jihočech má už čtvrtý titul ve své kariéře. V této rubrice si teď připomeneme tabulku vítězů od roku 2010. A jména jsou to opravdu zajímavá:

2010, 11, 12 a 13 Zdeněk Štybar. 2014 Martin Bína. 2015 Adam Ťoupalík. 2016 Radomír Šimůnek mladší a pak už 207, 18 a 19 Michael Boroš. Loni vyhrál Emil Hekele a letos koruna pro krále českého cyklokrosu znovu patří Borošovi. Tak do Tábor gratulujeme.

Sportovní výsledky

Startujeme v českobudějovické Sportovní hale. Jihočeši ladili formu ve Vídni. Zahráli si dvakrát proti rakouské reprezentaci a k velké spokojenosti trenéra René Dvořáka přivezli výhry 3:1 a z tréninkového duelu 4:0.

„Potřebovali jsme hrát, potřebovali jsme herní zátěž a to s rakouským národním družstvem splnilo,“ okomentoval mimo jiné René Dvorák.

Fotbalová příprava Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 0:1, Táborsko – Dukla Praha 3:3.

Celé Sportovní ozvěny si můžete poslechnout online, nebo si je stáhněte do svých mobilů a počítačů k pozdějšímu poslechu.

Hokejisté Českých Budějovic v extralize na ledě Liberce propadli. Pod Ještědem nedokázali skórovat a domácím Bílým Tygrům podlehli vysoko 0:7
autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.