Marta Kubišová ukončila kariéru, poslední koncert byl v Budějovicích

2. listopad 2017

Jihočeské publikum udělalo společně se zpěvačkou Martou Kubišovou tečku za její kariérou. Poslední koncert měla ve středu v Českých Budějovicích. V den jejích 75. narozenin se s místní rodačkou přišlo rozloučit několik stovek fanoušků.

Byla to narozeninová oslava, jak se patří. Jihočeští fanoušci šli s Martou Kubišovou od prvních tónů. Více než osmisethlavé publikum vytvořilo zpěvačce emotivní atmosféru, která ji samotnou zaskočila.

Sentiment si však pro poslední večer své kariéry zakázala. „Já jsem si hlavně zakázala být nostalgická, sentimentální, takže to bylo jako vždycky,“ řekla.

V téměř dvouhodinovém programu bez přestávky zazněly všechny největší hity, například Ring-o-ding, Balada o kornetovi a dívce, Magdaléna nebo Hey Jude. Pořadatelé překvapili Martu obrovským dortem na pódiu, ke gratulaci se přidali zpěvem i lidé z publika.

Když koncert gradoval, fanoušci spontánně přicházeli na pódium a zahrnuli zpěvačku květinami a dárky. Bylo to dojemné a velmi osobní zároveň. Publikum vydrželo celých deset minut po dobu gratulací aplaudovat Martě Kubišové vestoje.

„Nádherné, vůbec se to nedá popsat. To by člověk skákal, tancoval a všechno dohromady. Protože jsem si tu dobu prožila, tak to všechno chápu,“ chválila koncert jedna z posluchaček.

Sotva se diváci znovu usadili, spustila zpěvačka Modlitbu pro Martu, která podruhé katapultovala lidi ze židlí. Sál zpíval a mnozí se neubránili dojetí. „Perfektní, dokonce mě to donutilo i k slzám,“ řekl další z posluchačů.

A jak nechala Marta Kubišová doznít svůj poslední koncert kariéry? „Nakrmím kočky a psa, protože jsem všem, co se mi o ně starají, zakázala, aby jim dávali něco k jídlu,“ prozradila.

Také ale dodala, že ji publikum nabíjí. Musím přiznat, že kňučím vždycky do poslední chvíle v šatně a hekám a říkám si, že to bude hrůza. A pravda je, že vejdu na jeviště a zapomenu na věk,“ komentovala.

Nikdy neříkej nikdy. Marta Kubišová v Českých Budějovicích naznačila, že to přece jen nemusel být úplně poslední koncert. Víc ale neprozradila.

Rodné České Budějovice si vybrala Marta Kubišová pro poslední koncert kariéry. Vystoupila tu v den svých 75. narozenin
autor: pku
Spustit audio