Lom u Tábora vyhlásil útok na krajský přebor. Pomoci má Jan Šimák

28. únor 2018

Do Lomu u Tábora přichází jako velká fotbalová posila bývalý reprezentant České republiky Jan Šimák. Klub už zahájil přípravu, premiérově si zahrál zápas a hráči vyrazili na soustředění.

První duel odehrál Lom u Tábora v rámci Hlubocké zimní ligy. Prezident klubu Petr Kolář viděl geniální obrat z 1:2 až na 4:2. „Pro nás je to první přípravný zápas, kdy jsme se prvně sešli po zimě. Teď odjíždíme na soustředění a jsem rád, že nás je asi třináct, pět lidí chybí, v podstatě nám chybí celá záloha,“ řekl.

A na tom bude trenér Lomu pochopitelně pracovat. Stejně tak musí zapracovat novou posilu. „Honza Šimák má zrovna zdravotní problém se zády, takže tento týden ještě hrát nebude, ale za týden už by hrát měl. Máme mladý tým a myslím, že pro ně určitě bude dobré s takovým fotbalistou hrát,“ komentoval.

Co prezident Lomu u Tábora od jednoho z nejtalentovanějších jihočeských fotbalistů všech dob očekává? Co po Janu Šimákovi bude konkrétně chtít? „Aby hrál takového podhrotového hráče, který podrží míč, rozdělí míč, nebude mít žádné úkoly dozadu. Takže takový volný hráč, zkušený fotbalista, věřím, že kluky nasměruje,“ odpovídá.

Možná i výhra 4:2 nad Protivínem, byť jen turnajová, napovídá, že Lom u Tábora bude mít na jaře vysoké ambice. „Postoupit chceme. Vepředu jsme tři, s Bernarticemi máme druhý zápas doma, tak uvidíme, jak to bude vypadat. Ještě jsou tam Čtyři Dvory, a jestli někdo, třeba Chýnov, zaútočí zezadu, nevíme. Asi taky všechno nevyhrajeme, ale budeme se snažit a postoupit chceme,“ říká Petr Kolář jasně a rozhodně.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio