Letošní zima zatím nepřeje milovníkům běžeckého lyžování

7. leden 2010

Vleky bez front a dostatek sněhu vytvořeného sněhovými kanony - taky vypadá ve všední dny lyžování v šumavských zimních areálech na jihu Čech. Na Lipně mají na sjezdovkách aktuálně 55 centimetrů sněhu, na Zadově kolem 30 centimetrů, v obou střediscích se lyžuje také večer.

Dobré sněhové podmínky a minimální čekací doby u vleků jsou také v lyžařském areálu Monínec nedaleko Tábora. Už druhou sezónu tam míří lyžaři z jižních i středních Čech, k dispozici mají 1200 metrů dlouhou sjezdovkou obsluhovanou čtyřsedadlovou lanovou dráhou a vlekem.

Více Českému rozhlasu řekl ředitel střediska Monínec Jaroslav Krejčí: "Začátek sezóny na Monínci byl velmi úspěšný, celé svátky se u nás lyžovalo s nadprůměrnou návštěvností. Po lehké oblevě máme na sjezdovkách 60 centimetrů sněhu."

Ani typicky zimní počasí nezlepšilo lyžařské tratě na Modravě. Sněhové podmínky se totiž od soboty, kdy tam naposledy sněžilo, nezlepšily. Pro běžky je tak zatím možné doporučit pouze trasu Modrava - Březník, na níž leží starší přemrzlý sníh.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio