Letní prázdniny končí a s nimi i velké investice do škol. Jenom Jihočeský kraj naplánoval projekty za více než 271 milionů korun

31. srpen 2020 05:00

Velkou část investic pokryly dotace a své školy opravovala i jednotlivá města. Například čtyři nové technické a přírodovědné učebny má Základní škola Bezdrevská v Českých Budějovicích. V Písku zase o novou třídu rozšířili 11. mateřskou školu. A v Dačicích se podařilo dokončit přístavbu Základní školy Komenského.

Jak upřesňuje ředitelka dačické základní školy Eva Macků:

„V každém patře jsou dvě nové odborné učebny. Dole dvě učebny matematiky, o patro výš učebnu chemie a fyziky, ještě výše učebny přírodopisu a zeměpisu a v podkroví jsou počítače a jazykové a technicko-řemeslné činnosti.“

Nové učebny v přístavbě vyřeší dosavadní problémy s přesouváním žáků po škole, například výuka fyziky se v odborné třídě musela skloubit s tím, že 8A tu měla i svoji kmenovou třídu. Ve chvíli, kdy učebnu potřebovala jiná třída pro výuku fyziky, museli se osmáci zvednout a odejít.

„Prováděli jsme akci Kulový blesk, aby se děti přesunuly do jiných učeben,“ ilustruje situaci  Eva Macků. Teď už budou odborné učebny čistě a jen pro odbornou výuku.

Více si můžete poslechnout v reportáži Lucie Hochmanové.

Spustit audio