Letní kino v Českých Budějovicích se zřejmě změní v multifunkční scénu

22. listopad 2011

Skupinka nadšenců - bývalých promítačů a zaměstnanců českobudějovického kina Kotva a letního kina Háječek - by chtěla provozovat letní kino v Českých Budějovicích. Tito lidé vypracovali projekt, který by letní kino proměnil na multifunkční letní scénu Háječek.

„Z letního kina a přilehlého objektu bývalého K-centra chceme zřídit letní scénu. Kromě filmových projekcí bychom chtěli program rozšířit i hudební produkce, divadelní představení – více areál otevřít lidem a více ho provozovat třeba i přes den tak, aby obyčejný člověk měl chuť a možnost tam zajít před filmovou projekcí a zůstat i po ní. Nabízeli jsme městu alternativu, která ho nebude nic stát, bude financována z našich prostředků. Bohužel jsme byli odmítnuti,“ uvedl jeden ze spoluautorů Vladimír Matajs.

Objekt bývalého K-centra totiž radnice slíbila už na jaře společnosti E.ON k využití pro firemní mateřskou školku. A bez zázemí K-centra, ve kterém by měl vzniknout hudební klub, si nadšenci fungování letního kina představit nedovedou.

Jak řekla náměstkyně primátora Ivana Popelová, vedení města už teď plánuje širší využití Háječku: „V tuto chvíli se připravuje zadání pro architektonickou soutěž, která bude řešit areál vlastního kina Háječek tak, aby se dal celoročně využívat. Předpokládáme, že do března příštího roku by mohla být architektonická soutěž ukončena, aby rekonstrukce mohla proběhnout přes zimu 2012/2013. Sezónu 2013 už chceme zahájit v novén.“

Letní scéna Háječek v Českých Budějovicích a její budoucí využití - to je téma úterního publicistického pořadu z cyklu Bez obalu. Poslouchejte v radioproudu Fontána v půl čtvrté odpoledne.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: pku
Spustit audio