Lékárníci píší na kraj, aby zaplatil regulační poplatky za jejich zákazníky

24. únor 2009

Desítky dopisů od lékárníků z celého regionu dorazily v posledních dnech na Krajský úřad Jihočeského kraje. Lékárníci v nich žádají kraj, aby i v jejich lékárnách platil za zákazníky regulační poplatky tak, jak to dělá od začátku února ve svých zařízeních.

Nic takového ale nepřipadá v úvahu, říká jihočeský hejtman Jiří Zimola: "Žádosti jsou psány takřka přes kopírák, dokonce někteří žadatelé se neobtěžovali vytečkovat věci, které souvisí s jiným krajem. Je vidět, že to jde jako společné zadání z centra. Tyto žádosti o zařazení do sítě lékáren, kde budeme proplácet regulační poplatky, respektuji, bohužel ale musím říci, že trvá usnesení zastupitelstva, které nás k tomu neopravňuje a které říká, že regulační poplatky budeme hradit pouze v lékárnách v majetku Jihočeského kraje."

Žádný dar v podobě vrácení peněz za uhrazení regulačního poplatku nedostanou ani ti lidé, kteří na krajský úřad posílají účtenku jako doklad o zaplacení regulačního poplatku v lékárně, jež nepatří kraji.

Vybírání, či nevybírání regulačních poplatků v lékárnách bude věnován i další díl z cyklu Bez obalu. Naladit si ho můžete jako obvykle dnes v 15.30 na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

Spustit audio