Koncert Hany a Petra Ulrychových a kapely Javory si vychutnali lidé ve studiovém sále rozhlasu

13. říjen 2016

Hana a Petr Ulrychovi a kapela Javory - to je už více než padesát let pojem v české a moravské populární hudbě. Jejich koncert si mohli užít posluchači ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Svými nahrávkami, zpěvem a jemným spojením folk-rocku a moravského folklóru vytvořili sourozenci Ulrychovi jedinečný, nenapodobitelný výraz, a to už od konce šedesátých let. Alby jako Odyssea, Nikola Šuhaj loupežník , Příběh, ale i všeobecně známými písničkami Nechoď do kláštera, Bylinky, On na mě zapomíná, Jízda králů, Ideál a mnoho dalších se hluboko zapsali do paměti a srdcí mnoha posluchačů.

V rámci českobudějovického rozhlasového koncertu Hana a Petr Ulrychovi se skupinou Javory nabídli vyzrálou a pestrou podobu své hudební historie, přičemž si posluchači vychutnali typický zvuk houslí (Katka Štruncová) a cimbálu (Dalibor Štrunc).

Záznam z koncertu odvysílá Český rozhlas České Budějovice o vánočních svátcích.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.