Kolem Samsonovy kašny bude kluziště, adventní trhy potrvají až do 6. ledna

22. listopad 2017

V pátek 24. listopadu začnou adventní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Akce má nového provozovatele - společnost Art4Promotion, která slibuje řadu změn.

Největší novinkou bude kluziště o ploše 600 metrů čtverečních, které bude ze všech stran obklopovat dominantu náměstí, Samsonovu kašnu.

Montéři nyní kluziště a také stánky připravují. „Další velkou novinkou je to, že adventní trhy neskončí na Štědrý den, ale budou pokračovat v takové omezenější variantě až do Tří králů, tedy 6. ledna. Stánky s vánočním zbožím z okraje zmizí, ale zůstane kluziště a občerstvení,“ vysvětluje Lenka Střítecká ze společnosti Art4Promotion.

Adventní trhy letos změní celkovou vizáž. Firma Art4Promotion uspěla v koncesním řízení, které vypsalo město České Budějovice na dobu pěti let. „Co se týká stánků, udělali jsme úplně novou koncepci uspořádání. Návštěvníci se mohou těšit na novou atmosféru, základ stánků bude stejný, ale některé dostanou jiné střechy a budou se postupně doplňovat o nové štíty a tematicky zdobit do takových perníkových Vánoc,“ popsala Lenka Střítecká.

Podle ní bude nabídka ve stáncích široká, od gastronomie až po klasické vánoční dárky. Chybět ale nebudou ani tradiční akce, které jsou v režii městského odboru kultury a cestovního ruchu.

„Samozřejmě nebude chybět rozsvícení vánočního stromku, přílet anděla, zvonkový průvod, Vránkovy koledy, tradiční gospelové Vánoce na Piaristickém náměstí, Česko zpívá koledy, staročeská vánoční ulička v Panské, živý betlém,“ vyjmenovala vedoucí odboru Iva Sedláková.

V rámci adventních trhů na náměstí vystoupí například Martin Chodúr, Petra Černocká nebo Petr Kolář. Podrobný program lidé najdou na webu ceskobudejovickyadvent.cz.

autor: mvo
Spustit audio