Kláštery Český Krumlov nabízí filmovou výstavu Anděl Páně 2

20. prosinec 2017

Zákulisí příprav i samotného natáčení, různé návrhy scén nebo originální kostýmy. To vše nabízí filmová výstava Anděl Páně 2 v českokrumlovských Klášterech.

Jedná se o první samostatnou expozici k tomuto snímku mimo barrandovské ateliéry. Pohádka režiséra Jiřího Stracha se tak pomyslně vrátila na místo, kde vzniklo mnoho scén.

„Nabízíme nejenom pohled do toho, jak se film dělá, ale návštěvník se může dostat přímo do postavené scény. Je tu obrovské množství kostýmů a rekvizit,“ připomíná manažer programu Klášterů Český Krumlov Ivo Janoušek.

To doplňují návrhy kostýmů. „Je to tak půl na půl. Některé kostýmy byly vyrobené přímo na míru pro tento film, třeba Anežka, kterou hrála Anna Čtvrtníčková, nebo nabubřelý krejčí, kterého hrál Bolek Polívka. Je tu ale i spousta kostýmů, které byly zapůjčené z ateliéru Barrandov a z různých lokací, kde se film natáčel,“ říká Ivo Janoušek.

Nechybí ani fotografie. „Většina z nich je z Českého Krumlova, protože tady se natáčelo na několika místech. Byl to kostel svatého Víta, ulice Parkán, ulice Radniční, zámecké schody,“ vzpomíná Ivo Janoušek.

Součástí expozice je modrá místnost, která má symbolizovat nebe. „Máme tady klíčovací pozadí a stolek, který v tom filmu opravdu stál. Pojali jsme to jako takový interaktivní ateliér, kde si vyhrají děti. Mohou si vzít kostým, vyfotit se na klíčovacím pozadí za stolkem u nebeské brány nebo si vzít jablko a pustit ho z nebe na zem,“ zve Ivo Janoušek.

Filmová výstava Anděl Páně 2 potrvá v Klášterech Český Krumlov do konce března 2018. Snímek Jiřího Stracha bude mít televizní premiéru na Štědrý den večer.

autor: mvo
Spustit audio