Kdo by neměl kaši rád... Když je vlastně lék

5. říjen 2022

Určitě si vzpomínáte na úžasnou chuť krupicové kaše z dětství… Nebo také ne, a právě proto jste kaši vystavili ve svém jídelníčku stopku. „Chyba, právě speciálně namíchané kaše mi pomohly uzdravit se a vydat se tou správnou cestou,“ říká Věra Strnadová, autorka knihy Vtipné kaše – Namíchejte si ty vaše.

Kniha vyšla poprvé v edici Jídlo jako lék v nakladatelství Smart Press už v roce 2017. Pro velký zájem se objevilo druhé vydání rozšířené o šest nových receptů.

Obálka druhého vydání knihy Vtipné kaše

Autorkou je úspěšná foodblogerka, lektorka kurzů vaření, praktikující jogínka a máma tří dětí. Své základní poznatky o jídle obohacuje o prvky z pohledu ajurvédy a uvádí je do praxe. Její recepty najdete nejen ve zmíněné knize, ale také na stránkách www.veruska.cz nebo na blog.veruska.cz. Objevuje se i v pořadech České televize Dobré ráno a Sama doma.

S pomocí této knihy vykouzlíte během chvilky sladkou či slanou kaši přesně podle svého gusta. Naučíte se vařit kaši jáhlovou, čirokovou, pohankovou, špaldovou, ale třeba i kaši z quinoy, tsampy či teffu.

Dozvíte se, jak si snadno připravit rostlinná mléka (například ovesné, mandlové, kokosové, rýžové), čím si kaši zdravěji osladit (všechny zdravější alternativy cukru – sirupy, panela, obilné slady, melasa...). A pochopíte, jak a kdy používat všechny možné důvtipné doplňky – zdravé tuky a oleje, oříšky, semínka, koření a bylinky a další suroviny, co se do a na kaše vejdou.

Knihou Vtipné kase – Namíchejte si ty vaše zalistovala autorka magazínu Dámská jízda Mirka Nezvalová. Dále pořad přináší rozhovor s očním lékařem a chirurgem Michalem Matuškou.

Spustit audio

Související