Kam za sportem

6. červen 2003

V sobotu a neděli se na střelnici v Šindlových Dvorech v Českých Budějovicích koná druhý ročník Grand Prix Českých Budějovic v brokové střelbě. Zároveň se jedná o jeden z posledních nominačních závodů českých repezentantů na mistrovství Evropy. Soutěž začíná v sobotu v 9 hodin a pokračuje v neděli opět od 9 hodin, finálové položky by měly začít v neděli 13. a 15. hodinou.

V České fotbalové lize jsou Prachatice stále ještě ve hře o titul. Další body by měly získat v sobotu na domácím hřišti v utkání proti Letohradu. Zápas začíná v 10 hodin 15 minut.

Fotbalová divize má v sobotu v jižních Čechách na programu dvě utkání. Od 17.00 hodin bude hrát v Milevsku Hluboká nad Vltavou a v Třeboni mužstvo Břevnova.

Na fotbalových hřištích v Písku, Semicích, Čížové a v Záhoří se v sobotu a v neděli koná 3. ročník mezinárodního mládežnického turnaje v kopané Písek Cup 2003. Přihlášeno je více než 60 týmů z Německa, Slovenska, Lotyšska a České republiky a hrát se bude ve čtyřech kategoriích. Před úvodními zápasy se od 9 hodin uskuteční průvod městem Písek.

Ve Strakonicích se bude v sobotu a v neděli hrát extraligový nohejbal. V sobotu se domácí borci nejdříve střetnou od 14 hodin s Modřicemi a v neděli budou hrát už od 10 hodin s týmem Šacung Praha.

Beachvolejbalový areál v Hluboké nad Vtlavou nebude zahálet ani o tomto víkendu. V sobotu a v neděli od 9 hodin se tam koná Gala cup juniorek.

Určitě atraktivní podívaná je na programu v sobotu na silničním úseku u obce Pražák asi dva kilometry od Vodňan. Na rovinném úseku dlouhém čtvrtinu anglické míle, tedy 402,33 metrů, se uskuteční závod v motosprintu. Vypsáno je 5 kategorií, kvalifikační jízdy startují v 9 hodin, finále pak v půl jedné.

Dvě pozvánky na jachting. Na rybníku Bezdrev se v sobotu pojede o Pohár Imego a na Lipně v Lukavické zátoce o Frymburský pohár. Obě soutěže mají start v sobotu v 10 hodin, v neděli pokračují od 9.hodin.

V neděli jsou v jižních Čechách na programu tři divizní fotbalové zápasy, i když Písek, jako domácí tým, bude hostit Rokycany v Milíně. Ve Strakonicích se představí Aritma Praha a v Kaplici Sezimovo Ústí. Všechna utkání začínají v 17 hodin.

autor: čro čb
Spustit audio