Jihostroj nestačil na Příbram

26. březen 2004

Volejbalisté Příbrami se na úvod vyřazovací části extraligy postarali o překvapení, když vyhráli na půdě Českých Budějovic 3:1.

První čtvrtfinále skončilo překvapením, když příbramští volejbalisté, šestí po základní části, dobyli halu třetích Českých Budějovic. V sestavě hostů chyběl zraněný smečař Boula, nicméně důležitou první koncovku získali pro sebe. Po oddechovém čase Jihočechů za stavu 22:23 se míč z ruky Zacha překulil o pásku a Příbram první setbol využila. V závěru druhého dějství byl ústřední postavou budějovický kapitán Jeslínek, jeho jisté údery pomohly domácím vyrovnat. Poté však začali budějovičtí volejbalisté hůř přihrávat, vázla jejich hra středem sítě a Příbram stále zvyšovala náskok. Setbol jí pomohlo proměnit libero Habada, když nezpracoval servis. Jihočeši se stále nemohli chytit, přestože v sezoně ze čtyř pokusů třikrát Příbram porazili, dnes neměli svůj den. Vavex se stále držel o krok vepředu a Jihočeši ztratili sebedůvěru. V pátek však mohou nečekanou porážku odčinit.

Výsledek: České Budějovice - Příbram 1:3 (-22, 20, -15, -20). Rozhodčí: Pejpal, Hudík. Čas: 96 min. Diváci: 800. Stav série: 0:1.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio