Jihočeské divadlo zkouší nové inscenace, divákům je nabídne v premiéře po skončení vládních opatření

26. říjen 2020 12:46

Kvůli vládním opatřením nehrají už třetí týden kina a divadla v Česku. Umělci se ale dál připravují, aby po znovuotevření nabídli divákům nové tituly. Konkrétně v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích už po karanténě zkouší činohra a balet. 

Za zavřenými dveřmi Jihočeského divadla se zkouší, a to hned na několika scénách. Balet připravuje novou inscenaci 3 +1 i se speciálním hostem Viktorem Konvalinkou, sólistou baletu Národního divadla v Praze. Na jakých inscenacích pracují, upřesnil ředitel Lukáš Průdek:

Čtěte také

„Tento týden dotáhneme do konečné fáze zkoušení Selského baroka a pevně věřím, že se nám povede i Selské baroko odvysílat po internetu. Malé divadlo začne zkoušet příští týden novou věc a balet pilně zkouší dvě premiéry.“  

Selský baroko, původní hra podle románu Jiřího Hájíčka, už měla mít premiéru 16. října. Pokud se vše podaří, natočí divadlo záznam této inscenace a nabídne ji divákům on-line. Jak řekl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek, umělci chtějí být připraveni a jakmile to bude možné, nabídnou divákům tyto novinky naživo.

Na začátku října muselo Jihočeské divadlo zrušit kvůli koronaviru některá činoherní představení, protože se v souboru prokázala nákaza nemocí covid-19.V karanténě byl také sbor a orchestr Jihočeského divadla. Kvůli vládním koronavirovým omezením zrušila scéna již dříve reprízy oper Nabucco a La Traviata.

Spustit audio