Jihočeské divadlo finančně podporuje Jihočeský kraj

2. červen 2009

Také letos přispěje Jihočeský kraj Jihočeskému divadlu. Už v závěru loňského roku přidali jihočeští zastupitelé divadlu 2 miliony korun, aby mohlo Jihočeské divadlo zaplatit městu Český Krumlov poplatky ze vstupného na otáčivé hlediště.

Podrobnosti řekl Českému rozhlasu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola: "V letošním roce jsme pro Jihočeské divadlo schválili více než 5 milionů korun, z čehož 2,5 milionu korun jdou na výjezdní představení divadla do jihočeského venkova. Zbývajících 2,5 milionu korun jsou peníze, které nejsou nijak účelově vázány a v krajním případě je lze považovat za peníze, které se dají použít ve prospěch poplatkové vyhlášky v Českém Krumlově."

Právě sporné českokrumlovské vyhlášce o poplatcích ze vstupného na kulturní akce věnujeme dnešní publicistický pořad Bez obalu. Poslouchejte v odpolední Fontáně v půl čtvrté odpoledne.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: pku
Spustit audio