JČE měla loni nižší zisk

4. červen 2004

Zisk akciové společnosti Jihočeská energetika za rok 2003 činil po zdanění necelých 527 milionů korun. Meziročně tak klesl zhruba o 33 milionů korun. Vyplývá to z auditovaných výsledků společnosti.

Tržby JČE byly loni 6,617 miliardy korun a oproti minulému roku se zvýšily o zhruba 185 milionů. "Zvýšení tržeb bylo pravděpodobně způsobeno změnou cen elektřiny na základě výnosu regulátora," řekl mluvčí společnosti Vladimír Vácha. Tržby za elektřinu činily zhruba 6,4 miliardy a za teplo 27,8 milionu korun.

Dceřinými společnostmi JČE jsou ECO Trend a dále Energetika servis. Mezi přidružené společnosti s podstatným vlivem patří is:energy czech, a. s., Hellux Elektra, EFIS a Energetika Invest. JČE má základní kapitál 1,916 miliardy korun a její vlastní kapitál na konci loňského roku vzrostl o zhruba 473 milionů na 4,494 miliardy korun. Majoritním vlastníkem akcií JČE je německý koncern E.ON, který vlastní 84,65 procent akcií. Zhruba 14 procent akcií drží stát prostřednictvím ministerstva práce a sociálních věcí.

autor: čro čb
Spustit audio