Iva Hüttnerová má rady do kuchyně: voňavější koláč i lesklejší poleva
24. listopad 2022
Mám pro vás několik tipů do kuchyně. Chléb nebude plesnivět, když do nádoby, ve kterém ho skladujete, přidáte kousíček syrové brambory.
Ještě voňavější jablečný koláč upečete, když jablka před přípravou namočíte na půl hodiny do bílého vína. Polevy a omáčky budou jemnější a lesklejší, když do nich zašleháte žloutek. A nakonec ještě tip pro křupavý bramborák. Zkuste do těsta nastrouhat kousek celeru. Nejenom, že ho v bramboráku nepoznáte, ale křupavost bude skutečně zaručena. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.