Inspirace na vlastnoručně vyrobený adventní kalendář od posluchačky z Písku

25. listopad 2015

Při poslechu pořadu Dámská jízda zrovna dokončila vlastní adventní kalendář Blanka Příhodová z Písku. A tak neváhala, zareagovala na výzvu a hned poslala fotografie pro inspiraci.

Jedná se o kalendář z roliček od papírových utěrek a toaletních papírů. „Jednotlivé ruličky přizpůsobím velikosti dárku a polepím je barevným papírem. Ovážu stužkou a udělám mašličku. Pak ještě na balíček napíši čísla,“ popsala.

Dále si připraví dřevěné ramínko, které omotá vánočním řetězem, nejlépe zeleným. „Lze připevnit i živé větvičky jehličnanů, ale ty brzy oschnou a nevypadají hezky. Dobře poslouží i krepový papír. U zavěšovacího háčku udělám velkou mašli z jutové stuhy,“ popsala.

Adventní kalendář Blanky Příhodové z Písku

Jednotlivé balíčky poté propichuje jehlou s barevnými bavlnkami a zavěšuje na ramínko. „Snažím se podle váhy dárků mít ramínko stále vyvážené,“ dodala Blanka Příhodová.

Plánuje také vyrobit adventní věnec. „Polystyrénový věnec polepím skořápkami od různých ořechů, většinou vlašských. Někdy použiji malé makovičky, žaludy, bukvice, šišky - prostě co dá příroda. Je toho velká škála. Do věnce zapíchnu podložky pod svíčky. Přilepím větvičky jehličnanů, buxusu, cesmíny s barevnou mašličkou. Její barvu zvolím podle ostatní výzdoby. Ještě přidám usušené kolečko nějakého citrusového plodu a je hotovo. Taková klasika," napsala.

Spustit audio

Související