Hrej dál, Náměstí, Zpívej tu píseň kouzelnou a další hity populární dvojice Martha a Tena Elefteriadu

Na posluchačská přání se v Koncertních ozvěnách od Tří lvů vrátíme k vystoupení legendární ženské vokální dvojice Martha a Tena Elefteriadu, který se konal ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice na konci února roku 2018.

Tento sesterský tandem byl velký pojem v rámci brněnské hudební scény už v pozdních šedesátých let, kdy byl součástí známé kapely Vulkán. Její kapelník, výborný kytarista i autor, bohužel již nežijící Aleš Sigmund byl důležitým strůjcem úspěchu Marthy a Teny, které měly zejména v sedmdesátých letech velké hity.

Dvě nadané Řekyně tehdy zažily časy velké popularity a vyprodaných koncertů, ovšem obliba Marthy a Tena se příliš neztenčila ani v dalších dekádách, kdy se stále více orientovaly ve svém repertoáru na řecké písničky interpretované v originále.

Zajímavá je také sólová kariéra starší ze sester Elefteriadu – Marthy.  Vystoupení Marthy a Teny s doprovodem kapely Professor Richarda Markuzziho  bylo mohutně aplaudováno publikem ve zcela zaplněném síle a připomeneme jej výběrem hitů Marthy a Teny Elefteriadu jako Hrej dál, Náměstí, Tohle boogie-woogie, Ať se múzy poperou, Od zítřka máme dovolenou, Zpívej tu píseň kouzelnou nebo Dál než slunce vstává.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio