Host dopoledne, dechovka od 11 hodin. Nový rok přináší změny v programu Českého rozhlasu České Budějovice

31. prosinec 2018

Se začátkem roku 2019 spustí Český rozhlas České Budějovice několik novinek. Připraveny jsou nové pořady, vysílání se v některých časech mění a modernizuje. Program bude sjednocený a ucelenější.

Ranní blok bude nyní ve všechny všední dny moderovat a naše posluchače provázet zkušený moderátor Luboš Voráček.

Dopolední část vysílání zahájíme stejně jako dosud oblíbenými magazíny. Od 10 hodin pak věnujeme prostor rozhovorům se zajímavými hosty, které povedou, stejně jako dosud v odpoledním čase, moderátorky Hana Šoberová a Eva Kadlčáková.

Každý den v poledním čase (nyní opět jako dříve od 11 do 13 hodin) uslyší posluchači tradiční Písničky pro radost, moderované Martinem Hlaváčkem, Petrem Kronikou či Ivanou Šimánkovou a Helenou Hýnovou.

Zdeněk Voráč za bubny při vystoupení kapely Babouci v Pivovarské zahradě na Zemi živitelce

Novým pořadem bude speciální hudební magazín věnovaný dechovkám a dění v tomto hudebním žánru. Pořad připravuje a moderuje Zdeněk Voráč, který kromě informací a zajímavých skladeb nabídne i debaty s hosty a archivní ukázky. Nový magazín Dechovkovinky budou moci posluchači naladit každý čtvrtek od 18.30 hodin.

Víkendové vysílání z Českých Budějovic doplní a rozšíří společné regionální pořady – sobotní Hobby magazín o zájmech a zálibách našich posluchačů a nedělní kulinářské Pochoutky. Oba pořady nabídneme hned po zprávách od 10.05 hodin.

V rámci víkendového programu dále zachováme oblíbené pořady a rubriky a nově přibydou další, například každotýdenní rubrika Petra Kroniky „Jihočeské kroniky“.

Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová vystoupila společně s hráčem na keltskou harfu Seanem Barrym a klávesistou Ondřejem Hájkem v budějovickém rozhlase

Ve vysílání v novém roce nebudou chybět nahrávky koncertů z českobudějovického studiového sálu. V současnosti jednáme o vystoupeních pro rok 2019. Na jaře opět připravíme tradiční Den otevřených dveří s bohatým programem.

Programové schéma Českého rozhlasu České Budějovice pro rok 2019 si můžete stáhnout zde:

Spustit audio

Související