Hokejisté českobudějovického Motoru vybojovali postup do semifinále extraligy

29. březen 2022 09:16

Motor České Budějovice se dostal mezi čtyři nejlepší české týmy. Hokejisté zvládli čtvrtfinálovou sérii s Pardubicemi a postoupili do semifinále extraligy. V posledním utkání porazili Pardubice 4:3 a zvítězili 4:1 na zápasy. Hrdinou byl Michal Vondrka, který celou sérii uzavřel střelecky.

Poslední gól ve čtvrtfinálové sérii vstřelil hráč Motoru Michal Vondrka. Zachoval klidnou hlavu a překonal pardubického brankáře Dominika Frodla. „Vyšlo to na mě a já jsem strašně rád. Sice mi to trochu sjelo, ale byla tam prázdná brána,“ popsal.

A tak Michal Vondrka udělal z jeho pohledu tu nejjednodušší věc na světě – poslal do branky puk. Po zápase popisoval, co rozhodlo ve prospěch Budějovic: „Naše touha po vítězství až úplně do konce, naše víra v to, že můžeme některé výsledky obrátit, a naše bojovnost.“

Například ve druhém utkání série ještě minutu před koncem Pardubice vedly, přesto odjížděly s prohrou. Tento moment označil za klíčový i kapitán Východočechů Patrik Poulíček. „Měli jsme prostě vyhrát a ta série by se odvíjela úplně jinak,“ řekl.

U důležitých okamžiků Motoru byli ti nejzkušenější hráči jako Gulaš nebo Pech, který odehrál svůj tisící zápas v extralize. „Určitě jsou to kvalitní hráči. Skvěle si poradili se situacemi, vypjatými okolnostmi, zvládli to, dotáhli svůj tým do semifinále a patří jim jenom pochvala,“ uznal Patrik Poulíček.

Soupeřem Motoru České Budějovice v semifinále extraligy bude Sparta Praha. Série odstartuje v neděli 3. dubna v pražské O2 aréně.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související