Hokejisté Budějovic v poháru přehráli Chomutov

6. srpen 2003

Hokejisté Českých Budějovic porazili v prvním utkání A skupiny druhého kola Českého poháru prvoligový Chomutov 5:2 a připsali si první dva body do tabulky.

Jihočeši o své výhře rozhodli ve druhé polovině utkání, kdy se jim podařilo zlikvidovat náskok soupeře a sami se ujali vedení.

Chomutovští totiž na jihu Čech nastoupili bez ostychu a v úvodních deseti minutách si vypracovali dvoubrankové vedení. V závěru jim však docházely síly a nepomohlo ani nasazení čtvrté pětky. Osudnou byla pro hosty 33. minuta, když Jeslínek v sólovém nájezdu nedokázal vrátit svému celku dvougólové vedení. Domácí poté naopak srovnali a třemi přesnými zásahy v posledním dějství rozhodli o své výhře. Další utkání čeká České Budějovice v pátek 8. srpna, na domácím ledě přivítají od 17:00 Litvínov.

Výsledek - skupina A: České Budějovice - Chomutov 5:2 (0:2, 2:0, 3:0) Branky: 27. Babka, 38. Hřebejk, 46. Rob, 51. Turek, 60. Květoň - 8. Gergel, 9. Jeslínek. Rozhodčí: Šindler - Český, Havlín. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 600.

autor: čro čb
Spustit audio